Haku Nuorten Kotkien työryhmiin auki 19.2. saakka

Haluaisitko vaikuttaa Kotkaliiton toimintaan ja tapahtumiin? Vai kiinnostaisiko esimerkiksi toimitustyö Kotkaviestin parissa? Hae liiton työryhmiin kaudelle 2021-2023 19.2. mennessä!

Tulevalla kaudella Nuorissa Kotkissa toimivat kansainvälisyystyöryhmä, koulutustyöryhmä, talous- ja järjestötyöryhmä, tapahtumatyöryhmä ja Kotkaviestin toimituskunta. 

Niistä lisätietoja löydät alta. Kussakin työryhmässä toimii puheenjohtaja ja viisi jäsentä sekä liittohallituksen edustaja ja sihteeri.

Kiinnostuitko? Täytä hakulomake 19.2. mennessä tästä linkistä. Haku on avoin kaikenikäisille kotkatoimijoille. Työryhmien jäsenet valitaan liittohallituksen kokouksessa 6.-7.3.2021 ja valituille ilmoitetaan valinnasta kokouksen jälkeen erikseen.  Työryhmien toimikausi alkaa 1.4.2021 ja päättyy 31.3.2023.

 Kansainvälisyystyöryhmä

Kansainvälisyystyöryhmä eli tuttavallisemmin KV-työryhmä vastaa liiton kansainvälisen toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä. KV-työryhmän vastuulle kuuluu kansainvälisen yhteistyön koordinointi sekä kansainvälisen toiminnan viestintä ja markkinointi.

Mikäli olet kiinnostunut siitä, millaista kotkatoimintaa muualla maailmassa järjestetään tai haluat olla mukana tuomassa kansainvälistä näkökulmaa myös kotimaan toimintaan, on KV-työryhmä sinulle paras paikka päästä osallistumaan kansainvälisyyteen liittyvien asioiden käsittelyyn.

Koulutustyöryhmä

Koulutustyöryhmä vastaa liiton koulutustoiminnasta. Sen tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa liiton koulutustoimintaa yhdessä keskustoimiston kanssa. Työryhmän tärkeänä erityistehtävänä on Kotkien sisäisen järjestövaikuttamisen ja -osaamisen vahvistaminen ja Nuorisokongressin ja nuorisoedustajien työskentelyn tukeminen.

Mikäli sinua kiinnostaa suunnitella ja ideoida koulutuksia tai haluat osallistua koulutusten toteuttamiseen, on koulutustyöryhmä sinulle juuri oikea paikka.

Talous- ja järjestötyöryhmä

Työryhmän vastuulla on Nuorten Kotkien järjestöllinen toimintakyky: millaista tukea Kotkien piirit ja osastot tarvitsevat ja miten niiden toimintaa voidaan kehittää? Työryhmä käsittelee myös liiton talouteen liittyviä asioita, kuten tilinpäätös-, talousarvio- ja valtionapuasioita ja valvoo liittohallituksen apuna valtionavun käyttöä piirijärjestöissä. Työryhmä käsittelee myös erilaisia järjestötoimintaa ohjaavia asiakirjoja ja ohjesääntöjä.

Mikäli olet kiinnostunut talouteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista, olet hyvä numeroiden kanssa tai olet sydänjuuriasi myöten järjestöihminen, on talous- ja järjestötyöryhmä juuri sinua varten.

Tapahtumatyöryhmä

Tapahtumatyöryhmä auttaa Nuorten Kotkien henkilöstöä liiton päätapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Työn alla ovat siis esimerkiksi tulevat Kotkapäivät ja Nuorten Kotkien Luontoseikkailu KKT.

Jos olet kiinnostunut isojenkin tapahtumien järjestelystä ja laittamaan oman osaamisesi mukaan talkooporukkaan, tämä työryhmä voisi olla sinulle.

Kotkaviestin toimituskunta

Toimituskunta on muista työryhmistä poikkeava toimielin. Sen toimintaa johtaa lehden päätoimittaja, jolle muista työryhmistä poiketen maksetaan jokaisesta lehdestä toimituspalkkio. Toimituskunnan tehtävänä on toimittaa jäsenlehteämme Kotkaviestiä. Toimituskuntaan valittavilta edellytetään oma-aloitteista otetta, halua kirjoittaa, kuvata tai hankkia juttuja Kotkaviestiin sekä tehdä yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa mainoshankintaa.

Mikäli haluat hankkia kokemusta toimitustyöstä ja kirjoittamisesta tai olet intohimoinen kotkatapahtumissa valokuvaaja, on Kotkaviestin toimituskunta kuin tehty sinulle! Tulevalla kaudella 2021-2023 tarvitaan yhä enemmän myös lapsille suunnattuja Kotkien sähköisiä sisältöjä, joten digitaalistakin kiinnostusta ja osaamista tarvitaan!

Lisätietoja työryhmistä ja hakumenettelystä antaa liiton toiminnanjohtaja Antti Hytti, antti.hytti(at)nuoretkotkat.fi, p. 040 154 7572

Jaa sosiaalisessa mediassa: