Toiminta Suomessa

Valtakunnallinen toiminta

Nuoret Kotkat järjestää valtakunnallisesti lapsille tai koko perheelle suunnattuja tapahtumia, kansainvälisiä leirejä ja leirimatkoja sekä vapaaehtoistoimijoille tarkoitettuja seminaareja ja koulutuksia. Tervetuloa mukaan!

Valtakunnallisiin tapahtumiin ilmoittaudutaan piireittäin, ja niihin järjestetään piireistä yhteiskuljetuksia. Alle 13-vuotiailla lapsilla on oltava mukana oma ohjaaja piirijärjestönsä puolesta. Osallistujille tulee osallistujakirje oman piirin kautta noin viikkoa ennen tapahtumaa. Osallistujakirjeessä on tarkemmat tiedot aikatauluista, ohjelmasta ja tarvittavista varusteista.

Hinnat

Näiltä sivuilta löytyvät hinnat ovat liiton piireiltä veloittamia osallistumismaksuja. Maksamasi hinta voi olla pienempi, jos piirijärjestösi tai osastosi tukee jäsentensä osallistumista rahallisesti. Osallistujana maksat osallistumismaksusi joko osastoosi tai piirijärjestöösi sen mukaan, millainen käytäntö piirissäsi on.

Tapahtuman hintaan sisältyvät yleensä majoitus, ruokailut ja ohjelma. Nuorten Kotkien jäsenvakuutus [linkki] on voimassa myös valtakunnallisissa tapahtumissa.

Matkat

Tapahtumiin järjestetään usein yhteiskuljetuksia tai matkustetaan yhdessä esimerkiksi junassa. Kuljetuksista tapahtumiin saat tietoa piirijärjestöstäsi. Valtakunnallisiin tapahtumiin osallistumisessa on voimassa ilmoittautumis- ja matkustusohjesääntö [linkki]. Jos sinulle tulee tapahtumiin osallistumisesta matkakuluja joko julkisilla kulkemisesta tai kuljet sovitusti omalla autolla, voit hakea liitolta korvauksia matkakorvauslomakkeella [linkki].

Vuoden 2024 tapahtumakalenterin löydät täältä.

Paikallistoiminta

Nuoret Kotkat järjestää paikallisesti 

  • kerhoja, retkiä, leirejä ja tapahtumia lapsille ja nuorille 
  • koulutusta ja perehdytystä nuorille ja aikuisille vapaaehtoistoimijoille
  • koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa Oulussa ja Pohjois-Karjalassa. 

Paikallista toimintaa järjestävät osastot, aluejärjestöt ja piirijärjestöt. Sinua lähellä olevaa toimintaa löydät ottamalla yhteyttä alueellasi toimivaan piirijärjestöön

Kaikki ovat tervetulleita mukaan kotkatoimintaan! Osallistuminen ei yleensä edellytä jäsenyyttä, mutta jäsenillä on edullisemmat osallistumismaksut ja voimassa kattava vakuutus. Jäseneksi liitytään osastoon. Lisätietoa jäsenyydestä täällä.