Kansainvälinen toiminta

Nuoret Kotkat on kansainvälinen järjestö ja kuuluu maailmanlaajuiseen työväenliikkeen varhaisnuorisojärjestöjen perheeseen. Meidän kauttamme voit osallistua kansainväliselle leirille kotimaassa tai ulkomailla, järjestövaihtoon ja kansainvälisiin koulutuksiin sekä kansainvälisten yhteistyöelimien päätöksentekoon. Saat myös tietoa tavoitteidemme etenemisestä maailmanlaajuisesti sekä lapsijärjestöjen toiminnasta Suomen ulkopuolella. 

Kansainväliset uutiset löydät täältä

Kansainväliset leirit

Sekä Nuoret Kotkat, että kansainväliset sisarjärjestömme järjestävät kansainvälisiä leirejä, joille kokoonnutaan leiristä riippuen Pohjoismaiden, Euroopan tai jopa koko maailman alueelta. Suomessa kansainvälinen leiri järjestetään noin viiden vuoden välein. Edellinen järjestämämme kansainvälinen suurleiri oli Osallisuuden saari – Participation Island kesällä 2018. Ulkomaan leireille lähdetään Nuorten Kotkien omana seurueena. Lisätietoa leireille osallistumisesta saat tapahtumasivujen lisäksi piirijärjestöstäsi.

Kesällä 2019 osallistuimme Itävallassa Döbriachin leirille, jonka järjesti Rote Falken. Kesällä 2020 Nuoret Kotkat lähtee Woodcraft Folkin järjestämälle Common Ground -leirille Englannissa.

Vaihdot ja koulutukset

Järjestämme ulkomaan vaihtoja sisarjärjestöjemme kanssa. Parhaillaan meneillään on European Solidarity Corps (EVS) vapaaehtoisvaihtoja, joissa nuori lähtee Suomesta vuodeksi vapaaehtoistyöhön ulkomaille tai muualta tuleva nuori tulee työskentelemään Nuorissa Kotkissa. Vuonna 2019 Nuorilla Kotkilla on vapaaehtoiset Brysselissä Belgiassa, Barcelonassa Kataloniassa sekä Wienissä Itävallassa. Voit lukea Jassun EVS-kuulumisia Brysselistä täällä.

Lisäksi järjestämme yhteistyöjärjestöjemme kanssa lyhytkestoisempia seminaarivaihtoja, joihin osallistuu nuoria kahdesta tai useammasta eri maasta. Vuonna 2019 olemme osallistuneet European Falcon Networkin lasten ja nuorten osallisuutta käsittelevään Spotlight on Youth nuorisovaihtoon, sekä Itävallan Rote Falkenin järjestämään Youth Without Borders nuorisovaihtoon. Molemmissa vaihdoissa osallistujia on ollut kuuden eri maan kotkajärjestöistä.

Pohjoismaisen kattojärjestömme ABN kanssa järjestämme pohjoismaista demokratiakoulua. Demokratiakoulu on 14-17 vuotiaille tarkoitettu koulutuksellinen kokonaisuus, johon osallistuu neljä osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. 2018-2019 demokratiakoulussa on osallistuja myös Ahvenanmaalta. Demokratiakoulussa pidetään vuoden aikana neljä viikonlopun mittaista tapaamista, yksi jokaisessa osallistujamaassa. Kokoontumisissa käsitellään sekä pohjoismaista yhteistyötä että yhteiskunnallisia lapsi- ja nuorisopolitiikkaan liittyviä aiheita.