Kansainvälinen toiminta

Nuoret Kotkat on kansainvälinen järjestö ja kuuluu maailmanlaajuiseen työväenliikkeen varhaisnuorisojärjestöjen perheeseen. Meidän kauttamme voit osallistua kansainväliselle leirille kotimaassa tai ulkomailla, järjestövaihtoon ja kansainvälisiin koulutuksiin sekä kansainvälisten yhteistyöelimien päätöksentekoon. Saat myös tietoa tavoitteidemme etenemisestä maailmanlaajuisesti sekä lapsijärjestöjen toiminnasta Suomen ulkopuolella. 

Kansainväliset leirit

Sekä Nuoret Kotkat, että kansainväliset sisarjärjestömme järjestävät kansainvälisiä leirejä, joille kokoonnutaan leiristä riippuen Pohjoismaiden, Euroopan tai jopa koko maailman alueelta. Suomessa kansainvälinen leiri järjestetään noin viiden vuoden välein. Ulkomailla järjestettäville leireille osallistutaan Nuorten Kotkien omana ryhmänä.

Vaihdot ja koulutukset

Järjestämme lyhytkestoisia seminaareja, koulutuksia, nuorisovaihtoja ja ohjaajien vaihtoja yhdessä kumppanuusjärjestöjemme kanssa. Lisäksi olemme järjestäneet pitkäkestoisia ESC vapaaehtoisvaihtoja, joissa nuori lähtee pidemmäksi aikaa vapaaehtoiseksi toiseen maahan, tai nuori tulee ulkomailta vapaaehtoiseksi Suomeen.

Kansainväliset kumppanimme

Arbetarrörelsens Barnorganisation i Norden ABN

ABN

ABN on neljän pohjoismaisen järjestön yhteistyöjärjestö. Siihen kuuluu Nuoret Kotkat Suomesta, Unga Örnar Ruotsista, Framfylkingen Norjasta ja DUI LEG og VIRKE Tanskasta. ABN toimii lasten oikeuksien edunvalvojana pohjoismaisessa työväenliikkeessä ja on järjestänyt mm. Pohjoismaista demokratiakoulua 17–29-vuotiaille. Nuoria Kotkia edustavat ABN hallituksessa Amanda Majuri ja Antti Hytti. (etunimi.sukunimi@nuoretkotkat.fi)

ABN järjestämästä toiminnasta saat ajankohtaista tietoa Kansainväliset tapahtumat -sivulta.

International Falcon Movement – Socialist Educational International IFM-SEI

IFM-SEI

IFM-SEI: Maailmanlaajuinen Kotkajärjestö on nimeltään International Falcon Movement – Socialist Educational International IFM-SEI, jolla on jäsenenä yli 60 järjestöä yli 50 maassa. Nuoret Kotkat on yksi IFM-SEI:n jäsenjärjestöistä.

IFM-SEI:n järjestämästä toiminnasta, johon osallistumme järjestönä, saat ajankohtaista tietoa Kansainväliset tapahtumat -sivulta. IFM-SEI järjestää toisinaan myös kaikille avoimia koulutuksia ja seminaareja, joihin voi osallistua omakustanteisesti. Lisätietoa avoimista tilaisuuksista saat täältä

IFM-SEI muun muassa hoitaa maailmanlaajuista edunvalvontaa sekä järjestää leirejä ja seminaareja.

IFM-SEI on myös tuottanut useita koulutusmateriaaleja, jotka löytyvät IFM-SEI:n materiaalipankista.

Vuoden 2024 kansainvälinen toiminta

Vuonna 2024 Nuoret Kotkat on mukana kansainvälisen kattojärjestömme IFM-SEI:n eri projekteissa ja edistämme aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä kansainvälisten sisarjärjestöjemme kanssa. Huhtikuussa 2024 osallistumme IFM-SEI:n jäsenjärjestönä European Youth Forumin LevelUp! -tapahtumaan ja olemme mukana myös Working Together for Peace projektissa, jonka tarkoituksena on järjestää syksyllä 2024 nuorille suunnattu yhteinen rauhantapahtuma Norjassa. Liittohallituksen asettama kansainvälisyystyöryhmä kokoontuu säännöllisesti ja sen puheenjohtajana toimii Amanda Majuri. Kansainvälisyystyöryhmän kokoonpanon löydät täältä.

Nuorten Kotkien keskusliiton kansainvälinen leirimatka suuntautuu tänä vuonna Etelä-Ruotsiin Sölvesborgiin, missä osallistumme ruotsalaisen sisarjärjestömme Unga Örnar Västin kesäleirille Norje Boken leirintäalueella. Lisätietoja löydät täältä.

Kansainväliseen toimintaamme liittyviä uutisia pääset lukemaan täältä.

ABN Demokratiakoulu 2018-2019
IFM-SEI Spotlight on youth nuorisovaihto 2019