OAJ:n ja Nuorten Kotkien edustajat palkinnon kanssa

Vuoden 2020 Lapsitekopalkinnon saa suomalainen opettaja

Nuorten Kotkien liittohallituksen jakaman Lapsitekopalkinnon vuonna 2020 saa suomalainen opettaja. Palkinnon perusteluina olivat opettajakunnan ammattitaito, ammattiylpeys, jaksaminen ja joustaminen kevään koronaepidemiatilanteessa.

Palkinnon otti opettajien puolesta vastaan Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen 17.11. pidetyn OAJ:n hallituksen kokouksen yhteydessä.

– Vaikka kaikkia kouluja keväällä koskettanut ja osin myös syksyllä toteutettava etäkoulu ei varmasti täysin voikaan korvata normaaliopetusta, Nuoret Kotkat pitää merkittävänä tekona lasten tulevaisuuden hyväksi, että nopeat siirtymät etäkouluun ja taas lähiopetukseen pystyttiin järjestämään onnistuneesti. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman opettajien henkilökohtaista vahvaa sitoutumista muutoksen toteuttamiseen, palkinnon luovuttanut Nuorten Kotkien puheenjohtaja Marko Piirainen sanoo. – On erityisen sopivaa luovuttaa Lapsitekopalkinto juuri nyt, kun vietämme Lasten oikeuksien viikkoa teemalla Lapsen oikeus tulevaisuuteen.

– On erinomaista, että opetushenkilöstö saa tällä tavoin julkista tunnustusta. Opettajat ja heidän esihenkilönsä kaikilla koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle ja aikuiskoulutukseen ansaitsevat ja tarvitsevat vahvan julkisen tuen työlleen. Varhaiskasvatus ja koulutus ovat ratkaisevasti pitäneet koko Suomea pystyssä ja välttämättömiä palveluita toiminnassa, Olli Luukkainen kiitti tilaisuudessa.

Nuoret Kotkat palkitsee Lapsitekopalkinnolla vuosittain toimijan tai tahon, joka on erityisesti edistänyt lasten asemaa ja hyvinvointia. Palkintona lahjoitettiin vuonna 2020 Miisa Hatakan veistos ”Tilanne” sekä luovutuskirja.

Nuoret Kotkat myönsi ensimmäisen Lapsitekopalkintonsa vuonna 1991. Palkinnon ovat saaneet mm. KiVa koulu -hanke, Pikku Kakkonen, professori Lea Pulkkinen sekä kirjailija Mauri Kunnas. Viime vuonna palkinto myönnettiin tubettaja Roni Bäckille.

Jaa sosiaalisessa mediassa: