Tule mukaan

Nuorten Kotkien toimintaan on helppoa tulla mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista tavoista kotkatoiminnassa mukana olemiselle.

Katso sinua lähin piirijärjestö täältä tai ota yhteyttä toimistoon, niin saat Kotka-harrastuksesi hyvään alkuun!

Jos haluat kuulla lisää Nuorten Kotkien toiminnasta, voit tilata uutiskirjeemme täältä.

Jäseneksi?

Jäsenenä pääset tapahtumiin jäsenhinnalla ja olet vakuutettu kaikessa kotkatoiminnassa. Saat kaikki Nuorten Kotkien jäsenedut ja jäsenlehden.

Liity jäseneksi lähimpään osastoon ilmoittamalla osastoon yhteystietosi ja maksamalla osaston jäsenmaksu. Saat osaston yhteystiedot lähelläsi toimivasta piirijärjestöstä.

Jäseniltä peritään vuosittain jäsenmaksua, jonka suuruuden päättää osaston toimikunta. Jäsenmaksuun sisältyy toiminnan lisäksi jäsenvakuutus sekä keskusliiton julkaisema jäsenlehti.

Jäsenten henkilötiedot talletetaan jäsenrekisteriin, jota hallinnoi piirijärjestö. Osoitetietoja käytetään myös Kotkaviesti-jäsenlehden postitukseen. Jäsentietoja voidaan luovuttaa Nuorten Kotkien Keskusliitolle valtakunnallisten tapahtumien osallistujatietoina. Osastosi kertoo sinulle tarkemmin henkilötietojesi turvallisesta käsittelystä. Nuorten Kotkien Keskusliiton tietosuoja-asioista löydät lisätietoa täällä.

Jäsenedut

  • Jäsenenä maksat Nuorten Kotkien tapahtumiin osallistumisesta yleensä edullisemman jäsenhinnan. 
  • Vakuutus:

Vakuutus on voimassa kaikessa Kotkatoiminnassa sekä koti- että ulkomailla.

Ohje korvausten hakemiseen
Matkatavaravahinko
Matkavahinko
Yksityistapaturmasairauskuluvakuutus

  • Hostelli

Kotimaassa majoitus jäsenhintaan

Varaamalla majoituksesi jäsenten omasta Hostellit.fi -varausjärjestelmästä, saat heti 10 % jäsenalennuksen majoituksestasi kotimaan hostelleissa.
Varaa jäsenhintainen majoitus osoitteessa www.hostellit.fi.

Hostellialennus maailmalla

Voit ostaa kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan 15 € (norm. 20 €).
Hostellikortilla saat vähintään 10 % majoitusalennuksen myös ulkomailla HI-hostelleissa ja valittavanasi on lähes 4 000 hostellia noin 90 maassa.
Kortin voi ostaa ja majoituksia voi varata kätevästi osoitteessa www.hostellit.fi

Vapaaehtoiseksi?

Nuorten Kotkien toiminnassa tarvitaan monenlaista osaamista. Olethan rohkeasti yhteydessä, jos vapaaehtoistoiminta lasten ja nuorten hyväksi kiinnostaa! Voit olla yhteydessä yhteydenottolomakkeella, niin mietitään yhdessä millä tavoin juuri Sinä voisit olla turvaamassa lasten ja nuorten harrastamisen.

Vapaaehtoisena pääset toimimaan lasten ja nuorten parissa, saat uusia ystäviä ja osallistut mielenkiintoisiin tapahtumiin. Ohjaaja on 18 vuotta täyttänyt aikuinen, joka ohjaa lapsiryhmiä ja suunnittelee ryhmien toimintaa. Myös muita vapaaehtoisia tarvitaan: kerhot, retket, tapahtumat ja leirit kaipaavat vapaaehtoistoimijoita keittiöön, huoltotöihin ja ohjelman järjestämiseen. Osallistua voi oman innostuksensa mukaan. Joku on mukana yhdellä leirillä vuodessa tai harvemmin, toiset toimivat kerho-ohjaajina kerran viikossa.

Piirit ja osastot järjestävät toimijoilleen koulutusta, perehdytystä ja virkistystä. Valtakunnallisesti järjestetään aikuisten vapaaehtoisten koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia 2-3 kertaa vuodessa. Myös valtakunnalliset seminaarit ovat hyödyllisiä vapaaehtoistoimijoille. Tietoa valtakunnallisista koulutuksista ja tapahtumista löydät täältä.

Vertaisohjaajat eli vertsut ovat 13-17-vuotiaita nuoria vapaaehtoisia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat kerhoja, leirejä ja retkiä yhdessä aikuisten ohjaajien kanssa. Vertsut opettelevat toimimaan ohjaustehtävissä, joten he toimivat aina täysi-ikäisen ohjaajan kanssa. Vertsuikäisille on vuosittain tarjolla kaksi valtakunnallista koulutusta sekä oman piirin ja osastojen koulutusta. Jotkut piirit järjestävät vertsuille myös omia leirejä. Vertsuikäisille on myös oma tapahtuma Nuorisokongressi, jossa perehdytään vaikuttamiseen ja valitaan nuorisoedustajat kotkaliiton edustajistoon. Lisäksi monet vertsut pääsevät mukaan kansainväliseen kotkatoimintaan

Päätöksenteosta ja järjestöhallinnosta kiinnostuneita vapaaehtoisia tarvitaan myös luottamustehtäviin. Paikallisella tasolla voit osallistua osastosi, aluejärjestösi tai piirijärjestösi kokouksiin. Kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille. Nuorten Kotkien ylimmän päättävän elimen, edustajiston, jäsenet nimetään piirijärjestöissä. Nuorisokongressi nimeää edustajistoon nuorisoedustajia. Myös piirijärjestöjä kannustetaan valitsemaan nuoria edustajistoon. Keskusliitossa toimii myös liittohallituksen valitsemia työryhmiä, sekä tarvittaessa lyhytaikaisempia työryhmiä. Liittohallituksen valitsemia työryhmiä ovat koulutustyöryhmä, kansainvälisyystyöryhmä, talous- ja järjestötyöryhmä sekä Kotkaviestin toimituskunta. Tutustu Nuorten Kotkien organisaatioon, hallintoon ja työryhmiin tarkemmin täällä. Jos haluat mukaan, voit olla yhteydessä omaan piirijärjestöösi tai keskusliiton työntekijöihin.

Tukijaksi?

Nuorten Kotkien kesä- ja muut leirit tarjoavat vuosittain sadoille lapsille uusia kokemuksia, luonnon tuntemusta, ystäviä, sopivasti seikkailua. Parhaimmillaan leirimuistoihin palataan vielä vuosienkin päästä. Osaavat kotkaohjaajat varmistavat kokemuksellaan, että toiminta on lapsille yhdenvertaista ja turvallista.

Nuorissa Kotkissa pyrimme siihen, että harrastustoiminta voisi olla niin edullista että se olisi aidosti kaikkien lasten ulottuvilla. Olemmekin kyenneet pitämään leiriemme hinnat monia muita järjestäjiä alhaisempina. Kokonaan maksutta emme silti pysty leirejä järjestämään, vaikka ymmärrämme että osalle lapsiperheistä hintamme ovat este.

Kansan Sivistysrahaston (KSR) Lasten ja Nuorten Puolesta -rahaston tuella voimme auttaa vähävaraisia lapsiperheitä leirikustannusten maksussa.

Mikäli haluat olla tässä työssä mukana, otamme kiitollisena vastaan lahjoituksesi KSR:n Lasten ja Nuorten Puolesta rahaston tilille FI85 1521 3000 0060 09. Lisää tiedonantoon merkintä: NK leiritoiminta.

Voit tehdä lahjoituksen myös KSR:n verkkokaupan kautta. Näin tehdessäsi muista kirjoittaa “Tieto lahjoituksen kohteesta” -kohtaan esim. “Lasten ja Nuorten Puolesta rahasto / NK leiritoiminta”.