Työryhmä pitää kokousta kabinetissa.

Hae Nuorten Kotkien Keskusliiton työryhmiin kaudelle 2023–2025!

Haluaisitko vaikuttaa Kotkaliiton toimintaan ja tapahtumiin? Vai kiinnostaisiko esimerkiksi toimitustyö Kotkaviestin parissa? Hae liiton työryhmiin kaudelle 2023–2025 7.3. mennessä!

Tulevalla kaudella Nuorissa Kotkissa toimivat kansainvälisyystyöryhmä, koulutustyöryhmä, talous- ja järjestötyöryhmä ja Kotkaviestin toimituskunta. 

Niistä lisätietoja löydät alta. Kuhunkin työryhmään haetaan pääsääntöisesti puheenjohtajaa ja viittä jäsentä. Lisäksi liittohallitus nimeää työryhmään oman edustajansa ja sihteerin.

Kiinnostuitko? Täytä hakulomake 7.3. mennessä. Haku on avoin kaikenikäisille kotkatoimijoille kaikkialta maasta ja eri kokemustaustoista. Työryhmien jäsenet valitaan liittohallituksen kokouksessa 18.-19.3.. Valituille ilmoitetaan valinnasta kokouksen jälkeen erikseen. Työryhmien jäseniksi ei valita henkilöitä, jotka ovat työsuhteessa Nuorten Kotkien Keskusliittoon tai sen jäsenjärjestöihin (poislukien työryhmien sihteerit).

Työryhmien toimikausi alkaa 1.4.2023 ja päättyy 31.3.2025. Työryhmät päättävät itse tapaamistensa määrän ja aikataulun, mutta päättyvällä kaudella yhdellä työryhmällä on ollut tyypillisesti 6-8 tapaamista vuoden aikana. Tapaamisia on pidetty sekä etäyhteyksin että lähikokouksina, jäsenten toiveiden mukaan.

 Kansainvälisyystyöryhmä

Kansainvälisyystyöryhmä eli tuttavallisemmin KV-työryhmä vastaa liiton kansainvälisen toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä. KV-työryhmän vastuulle kuuluu kansainvälisen yhteistyön koordinointi sekä kansainvälisen toiminnan viestintä ja markkinointi.

Mikäli olet kiinnostunut siitä, millaista kotkatoimintaa muualla maailmassa järjestetään tai haluat olla mukana tuomassa kansainvälistä näkökulmaa myös kotimaan toimintaan, on KV-työryhmä sinulle paras paikka päästä osallistumaan kansainvälisyyteen liittyvien asioiden käsittelyyn.

Koulutustyöryhmä

Koulutustyöryhmä vastaa liiton koulutustoiminnasta. Sen tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa liiton koulutustoimintaa yhdessä keskustoimiston kanssa. Työryhmän tärkeitä erityistehtäviä ovat Kotkien vertsutoiminnan koordinointi sekä Nuorisokongressin ja nuorisoedustajien työskentelyn tukeminen.

Mikäli sinua kiinnostaa suunnitella ja ideoida koulutuksia tai haluat osallistua koulutusten toteuttamiseen, on koulutustyöryhmä sinulle juuri oikea paikka.

Talous- ja järjestötyöryhmä

Työryhmän vastuulla on Nuorten Kotkien järjestöllinen toimintakyky: millaista tukea Kotkien piirit ja osastot tarvitsevat ja miten niiden toimintaa voidaan kehittää. Työryhmä käsittelee myös liiton talouteen liittyviä asioita, kuten tilinpäätös-, talousarvio- ja valtionapuasioita ja valvoo liittohallituksen apuna valtionavun käyttöä piirijärjestöissä. Kaudella 2023–2025 työryhmä ryhtyy myös arvioimaan uudelleen Nuorten Kotkien sisäisiä valtionapujen jakoperusteita. Tätä työtä varten työryhmä voi tarvittaessa kutsua mukaan myös muita asiantuntijoita.  

Mikäli olet kiinnostunut talouteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista, olet hyvä numeroiden kanssa tai sydänjuuriasi myöten järjestöihminen, on talous- ja järjestötyöryhmä juuri sinua varten.

Kotkaviestin toimituskunta

Toimituskunta on muista työryhmistä poikkeava toimielin. Sen toimintaa johtaa lehden päätoimittaja, jolle muista työryhmistä poiketen maksetaan jokaisesta lehdestä toimituspalkkio. Toimituskunnan tehtävänä on toimittaa jäsenlehteämme Kotkaviestiä. Tämä voi tarkoittaa juttujen kirjoittamista, kuvittamista, valokuvaamista tai mainosten hankintaa lehteen.

Mikäli haluat hankkia kokemusta lehden tekemisestä ja kirjoittamisesta tai olet vaikkapa intohimoinen kotkatapahtumissa valokuvaaja, on Kotkaviestin toimituskunta kuin tehty sinulle! Kotkaviestiä ja muuta Nuorten Kotkien julkaisutoimintaa uudistetaan säännöllisesti, joten myös kehittämishenkisiä toimijoita aina tarvitaan.

Lisätietoja työryhmistä ja hakumenettelystä antaa liiton toiminnanjohtaja Antti Hytti, antti.hytti(at)nuoretkotkat.fi, p. 040 154 7572

Jaa sosiaalisessa mediassa: