Osallistujat Nuorten Kotkien lipun takana Sorjan kesäsiirtolan pihassa.

Luontoseikkailussa vauhdikkaita rasteja ja upeita maisemia

Tämän vuoden päätapahtumaa Luontoseikkailu-KKT:ta vietettiin kuluneena viikonloppuna Sastamalassa. Avajaisia vietettiin Horkan majalla lähellä Ritajärven luonnonsuojelualuetta.

Soppalounasta nautittaessa kuultiin Sastamalan kaupunginhallituksen 1. vpj:n, aluevaltuutettu Jenni Jokisen tervetulosanat Sastamalaan. Jokinen kertoi, että Sastamalassa nuoria halutaan osallistaa ja kuunnella, esimerkkinä tästä on aktiivinen nuorisovaltuustotoiminta. Hänen mielestään on tärkeä pitää Nuorten Kotkien arvoja jatkuvasti esille.

Avajaisten jälkeen oli aika siirtyä seikkailemaan Ritajärven luonnonsuojelualueelle. Joukkueilla oli mahdollista kiertää lyhyempi (n. 2,5km) tai pidempi (n. 6km) reitti. Matkan varrella suoritetuilla rasteilla päästiin opettelemaan ensiapua, tunnistamaan karttamerkkejä ja keksimään tarina alueella olevien massiivisten siirtolohkareiden inspiroimana. Ekologisuutta päästiin harjoittamaan käytännössä tuunamalla vanhoista t-paidoista uudet, joita lopputapahtuman aikana ilahduttavan paljon käytettiinkin.

Kauniista maisemista pääsi nauttimaan monissa kohdissa reittejä, jotka kulkivat erämaajärvien rannalla. Myös välipalarastilla mehua, nokipannukahvia ja makkaraa nauttiessa saattoi pysähtyä katselemaan heräilevän luonnon kauneutta.

Ritajärvellä seikkailemisen jälkeen oli aika siirtyä majoittumaan ja nauttimaan lämpimästä saunasta ja pulahtamisesta virkistävään Rautaveteen, joka on osa Tampereelta Poriin virtaavaa Kokemäenjokea. Sunnuntaina aamupalan jälkeen oli aika tutustua Pirkanmaan kotkapiirin perinteisiin tapahtumiin. Rasteilla päästiin keilaamaan, keksimään tarinaa talvileiritouhuista, pelaamaan polttopalloa hieman uudella tavalla ja etsimään geokätköjä. Halloweenleirin jännitys sai aikaan jopa muutamia kiljahduksia!

Vauhdikkaan aamupäivän ja lounaan jälkeen oli aika viettää päättäjäisiä. Osallistujat saivat kunniakirjansa ja talkoolaiset omansa tekemästään työstä tapahtuman onnistumiseksi. Juhlallisessa tilaisuudessa muistettiin pitkään kotkaliikkeessä toimineita Raija ja Heikki Horilaa. Toiminnanjohtaja Antti Hytti kiinnitti Heikin paidan rintamukseen kultaisen ansiomerkin, joka Raijalla oli jo ennestään. Pirkanmaan kotkapiirin puolesta piirin puheenjohtaja Riina Salonen muisti pariskuntaa kukilla ja pienellä virkistäytymislahjalla.

Lopuksi oli aika laulaa kotkamarssi ja lähteä kotimatkalle. Kiitos osallistujille, ohjaajille ja talkoolaisille! Nähdään taas pian, kun kesäleirit koittavat!

Jaa sosiaalisessa mediassa: