Marko Piirainen ja Miikka Lönnqvist kukkakimppujen kanssa

Piirainen ja Lönnqvist jatkavat Nuorten Kotkien johdossa

Nuorten Kotkien Keskusliiton edustajiston sääntömääräinen syyskokous pidettiin tänä vuonna Porissa 24.-25. lokakuuta. Kokous oli alun perin tarkoitus järjestää kasvokkaisena tapahtumana, mutta korona ja alueelliset viranomaissuositukset ehtivät väliin, joten edustajisto piti nytkin hybridikokouksen. Porissa paikalla oli kuusitoista henkilöä, langoilla yli kolmekymmentä eli huomattavasti enemmän. Tekniikan turvin saatiin tälläkin kertaa asiat käsiteltyä – itse kokouksen lisäksi nyt testattiin ensimmäistä kertaa myös valiokuntien ja työryhmien etätyöskentelyä.

Edustajiston kevätkokouksen asettama valmisteleva valiokunta oli esittänyt, että nykyiset puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valittaisiin samoihin tehtäviin myös seuraavalle kaudelle eli vuosille 2021 ja 2022. Edustajisto hyväksyi esityksen yksimielisesti, ja Marko Piirainen kukitettiin liittohallituksen puheenjohtajaksi ja Miikka Lönnqvist varapuheenjohtajaksi. Marko tunnetaan myös AKT:n puheenjohtajana – tämän lisäksi hän ja hänen lapsensa ovat pitkään olleet mukana Porvoon Nuorten Kotkien toiminnassa. Hollolalainen Miikka taas työskentelee SOSTE ry:n hallintojohtajana.

Lauantai-illan etäosallistujat rentoutuivat omissa kodeissaan, Poriin saapuneille oli tarjolla tuokio sisäminigolfin parissa Kirjurinluodolla. Sunnuntaina edustajisto käsitteli vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä päätti, Uudenmaan piirin esityksestä, vahvistaa luottamuselinten uusien ja nuorten jäsenten koulutusta uusin toimin. Toimintasuunnitelman osalta toiminnanjohtaja Antti Hytti totesi, että vuosi 2021 on tärkeää hyödyntää valmistauduttaessa tuleviin toimintavuosiin, jolloin nuorisojärjestöjen saamat valtionavustukset todennäköisesti vähenevät.

Liittohallituksen jäseniksi kaudelle 2021-2022 valittiin Venla Hurskanen (Varsinais-Suomi), Vili Järvinen (Pirkanmaa), Kaisu Kotirinta (Häme), Leo Raatikainen (Helsinki) ja Pia Saarela (Oulu) sekä varajäseneksi Wilhelmiina Seppä (Helsinki).

Sääntöjen vaatimien päätösasioiden lisäksi kokous kävi kansanedustaja Heidi Viljasen (sd) alustuksen johdosta keskustelun ajankohtaisista lapsipoliittisista asioista. Esille nousi erityisesti nettikiusaaminen ja -häirintä, joista kokous päätti myös antaa kannanoton. Lauantain työpajoissa puolestaan pohdittiin Nuorten Kotkien roolia paikallisena vaikuttajana lapsipolitiikassa. Tämä onkin kuntavaalivuonna 2021 erityisen tärkeää: Nuorten Kotkien on tärkeää tuoda omat kokemuksensa ja havaintonsa lasten hyvinvoinnista päättäjien tietoon. Työpajojen tulokset jaetaan lähiaikoina piirien käyttöön.

Jaa sosiaalisessa mediassa: