Marko Piirainen Nuorten Kotkien puheenjohtajaksi

Marko Piirainen on valittu Nuorten Kotkien Keskusliiton puheenjohtajaksi. Valinnan teki yksimielisesti liiton edustajiston syyskokous, joka kokoontui 27.-28.10. Siilinjärvellä. Edustajisto piti päivätyössään Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajana toimivaa Piiraista vahvana vaikuttajana. ”Suomalaisessa yhteiskunnassa on tarve vaikuttamiselle lasten ja nuorten puolesta, ja tähän työhön Markolla on loistava osaaminen”, toteaa edustajiston puheenjohtaja Tipsu Bazouleva.

Piirainen (42) on aiemmin toiminut Nuorten Kotkien varapuheenjohtajana vuosina 2013-2014. Hänellä on ollut myös vahva rooli Nuorten Kotkien toiminnan uudelleen elvyttämisessä kotikaupungissaan Porvoossa. Hän toimi Porvoon Nuoret Kotkat ry:n puheenjohtajana sen perustamisesta vuonna 2010 alkaen aina viime vuoden loppuun saakka. Tämän vuoden alusta alkaen hän on ollut osaston varapuheenjohtaja. Piirainen on myös Porvoon kaupunginvaltuuston jäsen.

”Kotkatoiminnassa rakennetaan tulevaisuuden kestäviä eväitä yhdessä tekemisen avulla, johon jokainen voi tulla mukaan ja olla reilusti oma itsensä”, summaa Piirainen oman kokemuksensa Nuorista Kotkista. Myös Piiraisen omat 11- ja 10vuotiaat pojat ovat osallistuneet Nuorten Kotkien toimintaan pienestä pitäen. ”Kotkatoiminta mahdollistaa yhteistä harrastustoimintaa lähes jokaisen lapsen ulottuville, myös työttömien sekä vähävaraisten perheiden lapsille.  Vanhempien taloudellinen asema ei saa olla este lasten yhdessäololle eri muodoissa”, Piirainen linjaa.

”Suomessa menee taloudellisessa mielessä tarkasteltuna tällä hetkellä kohtuullisen hyvin, mutta taloudellinen hyvinvointi ei valitettavasti jakaudu tasaisesti kaikille perheille ympäri maata. On laajoja väestöryhmä- ja maantieteellisiä eroja, jotka heijastuvat suhteellisesti eniten lapsiperheisiin sekä lasten harrastusmahdollisuuksiin”, toteaa Piirainen suomalaisesta lapsuudesta.

Piirainen aloittaa puheenjohtajana vuoden 2019 alussa. Hän seuraa tehtävässä Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyaria, joka jo aiemmin tänä vuonna ilmoitti jättävänsä puheenjohtajuuden.

Nuorten Kotkien Keskusliiton varapuheenjohtajaksi valittiin SAMOKin toiminnanjohtajana toimiva Miikka Lönnqvist (29). Myös hänelle on kertynyt paljon kokemusta kotkaliikkeestä muun muassa keskusliiton toiminnanjohtajan sijaisena sekä Participation Island -suurleirin leiripäällikkönä. “On ilo ja kunnia päästä yhdessä Markon ja liittohallituksen kanssa kehittämään Nuorista Kotkista entistä vaikuttavampaa lapsi- ja varhaisnuorisojärjestöä. Työmarkkinoiden murros ja toimeentulon epävarmuus haastaa erityisesti lapsiperheitä. Jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa, tarvitaan Nuorten Kotkien kaltaisia toimijoita, jotka paitsi tarjoavat harrastusmahdollisuuksia, myös ajavat lasten ja nuorten asiaa yhteiskunnassa”, Lönnqvist toteaa.

Nuoret Kotkat on valtakunnallinen lasten etu- ja toimintajärjestö, joka järjestää lapsille turvallista ja edullista toimintaa sekä tuo esille lasten oikeuksia ja edistää näiden asemaa. Järjestössä on noin 10 000 jäsentä.

 

Lisätietoja:

Marko Piirainen, marko.piirainen@akt.fi  p. 0400 729 450

Miikka Lönnqvist, miikka.lonnqvist@gmail.com, p. 050 542 0160

toiminnanjohtaja Antti Hytti, etunimi.sukunimi@nuoretkotkat.fi, p. 040 154 7572

 

Marko Piirainen. Kuva: AKT 14.10.2016

Miikka Lönnqvist.

Jaa sosiaalisessa mediassa: