Kamu-leirin suojelijan tervehdys

Eero Heinäluoma lk

Kuva Petri Nisonen

 Ystävyyttä ja osallisuutta


Nuoruuteni parhaimmat muistot liittyvät retkeilyyn ja nuorten yhteisiin kokoontumisiin. Kaunis luonto, pitkät keskustelut valoisina kesäiltoina yhdessä muiden nuorten kanssa ja lukuisat uudet tuttavuudet lähempää ja kauempaa maailmalta ovat kansainvälisen nuorisotoiminnan mukavimpia puolia.

Leirien hauska yhdessäolo, monipuolinen toiminta, iloiset jälleennäkemiset ja uudet jännittävät tuttavuudet antavat uskomattoman paljon eväitä arkeen ja harrastustoimintaan.

Nuorilla Kotkilla on kunnioitettava perinne leiri- ja nuorisotoiminnan järjestämissä. On ihailtavaa kuinka monet Kotkissa toimineet nuoret jatkavat aikuisinakin vapaaehtoistoiminnassa mukana. Se kertoo omalla tavallaan siitä kuinka lapsuudessa ja nuoruudessa koetut yhteisölliset tapahtumat ovat antaneet hyviä kokemuksia ja niitä halutaan jakaa edelleen muiden kanssa.

Kansainvälinen leiritoiminta on hyvä mahdollisuus tutustua erilaisia kulttuuritaustoja omaaviin. Leirillä on mahdollisuus kokeilla koulussa opittuja kieliä. Siellä myös oppii huomaamaan kuinka tuttujakin asioita voi tehdä monella eri tavoilla.

Yhdessä toimimalla ja oppimalla toinen toisiltamme kasvatamme itseämme ja toisiamme suvaitsemaan erilaisuutta ympäröivässä maailmassa. Kamu-leirin teemana ystävyys ja osallisuus on siten mitä osuvin ja erinomaisin kuvaamaan kesän 2013 kansainvälistä leiriä.

Sinulle, joka osallistut leirille tai harkitset leirille osallistumista, toivotan avointa mieltä. Ota rohkeasti askel tuntemattomaan yhdessä tuttujen kaverien. Ota asioista selvää, tutustu uusiin kavereihin ja huomaa, että maailmalla pärjää avoimuudella ja ennakkoluulottomuudella.

 

Tavataan Sauvossa!

Eero Heinäluoma
Eduskunnan puhemies

Jaa sosiaalisessa mediassa: