Nuorten Kotkien lupauksia Kotkapäiviltä.

Kotkapäiviltä lupaus teoista ympäristön hyväksi

Nuorten Kotkien Kotkapäiville 2021 osallistuneet lapset ja nuoret ovat tutustuneet Itämeren merkitykseen ihmisille ja meren herkkään luontoon. Tapahtuman yhteydessä lapset ja nuoret ovat voineet kukin omalta osaltaan antaa lupauksen siitä, millaisilla käytännönläheisillä keinoilla itse kukin voi osallistua Itämeren ja ylipäänsä yhteisen ympäristömme suojelun edistämiseen.

Osallistujat ovat antaneet muun muassa seuraavia lupauksia:

· Lupaan pyöräillä enemmän

· Syön enemmän kasvisruokaa

· Vähennän muovin käyttöä arjessa. Kestokauppakassi on pop.

· Kerään roskia.

· Ei saa heittää veteen roskia.

· Lupaan syödä silakkaa kerran viikossa ja kierrättää roskat eikä heitetä roskia mereen

· Lupaan kuluttaa vähemmän!

· Lupaan olla roskaamatta ja kierrättää

· Lupaan kierrättää ja suojella

Nuoret Kotkat on strategiassaan todennut seuraavaa: ”Nuorten Kotkien toiminta tukee lasten oma-aloitteisuutta ja osallisuutta. Toiminta Nuorissa Kotkissa kasvattaa lasta hahmottamaan maailmaa ja omia vaikutusmahdollisuuksia maailmassa.” Tässä hengessä Nuoret Kotkat tukee lasten ja nuorten ehdottamia ympäristötekoja ja haluaa myös jatkossa tukea lapsia tunnistamaan omat mahdollisuudet osallistua ympäristön suojelemiseen.

Turussa 28.-29.8.2021,

Nuorten Kotkien Keskusliitto

Jaa sosiaalisessa mediassa: