Mikä on Nuoret Kotkat?

Nuoret Kotkat on lasten toimintajärjestö ja lasten oikeuksien edistäjänä toimiva järjestö. Se edistää toiminnassaan arvomaailmaa, jonka peruspilareita ovat tasa-arvo, demokratia, kansainvälisyys, oikeudenmukaisuus, solidaarisuus ja yhteisöllisyys.

Miksi?  Nuorten Kotkien perustarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvua itsenäisiksi, elämänmyönteisiksi ja tasapainoisiksi aikuisiksi sekä yhteistyökykyisiksi, aktiivisiksi ja vastuuntuntoisiksi kansalaisiksi.

Mitä teemme? Tarjoamme monipuolista ja edullista vapaa-ajan toimintaa lapsille ja nuorille. Järjestämme leirejä ja retkiä, koulutuksia ja kerhotoimintaa. Toiminnallamme haluamme olla mukana syrjäytymistä ehkäisevässä työssä ja tukea perheitä.

Nuoret Kotkat osallistuu aktiivisesti myös yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon erityisesti lasten ja nuorten oikeuksia edistäen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta. Osana valtakunnallista ja maailmanlaajuista kotkaliikettä jäsenillämme on mahdollisuus myös valtakunnalliseen ja kansainväliseen toimintaan.

Miten toimimme? Nuorten Kotkien toiminta perustuu mukana olevien aikuisten vapaaehtoistyöhön. Toiminnassa on mukana kaikenikäisiä lapsia ja nuoria, perheitä ja aikuisia. Nuorilla Kotkilla on pitkät perinteet, joita halutaan myös vaalia.

Jaa sosiaalisessa mediassa: