Vuoden 2015 lapsitekopalkinto lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle

Lapsitekopalkinnon luovutus2016 062 Lapsitekopalkinnon luovutus2016 073

Nuorten Kotkien vuoden 2015  Lapsitekopalkinto myönnettiin lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle. Palkinnon luovutti Nuorten Kotkien puheenjohtaja Päivi Lipponen Pasilan pääkirjastossa Helsingissä 21.3.2016. Palkinto on kuvanveistäjä Anneli Sipiläisen valmistama Simpukka.

Valitessaan lapsiasiavaltuutetun palkinnon saajaksi Nuoret Kotkat arvosti erityisesti hänen toimintatapaansa nostaa lasten asioita esille. Lapset eivät itse ole mukana päätöksenteossa. Kurttilalla on taito tuoda lasten ääni kuuluville ja nostaa tutkittua tietoa mukaan keskusteluun. Keskustelun ylläpitämisen lisäksi taito kuunnella on äärimmäisen tärkeätä.

Tuomas Kurttila on toiminut lapsiasiavaltuutettuna vuodesta 2014. Kurttila on yhdessä lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa nostanut lapset tärkeään asemaan jokapäiväisessä elämässämme. Puheessaan hän viittasi palkintona olleeseen simpukkaan. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja arvokas kuin helmi simpukan sisällä.

Palkinnonluovutustilaisuudessa esiintyi kahden sisaruksen muodostama lastenyhtye Mimmit. Osallistujat pääsivät Mimmien matkassa tapaamaan eläimiä eri puolilta maailmaa. lapsiasiavaltuutettu eläytyi lasten kanssa, näimme  hienot pandalasit ja Peppi-tanssin.

Jaa sosiaalisessa mediassa: