Kuperkeikka “Vauvasta vaariin – mummosta muksuun”

Kuperkeikka_logo pieni

Kuperkeikka on pyörähtänyt käyntiin!
Kolmevuotisen projektin toteuttavat Kymen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen piirijärjestöt yhteistyössä Nuorten Kotkien Keskusliiton kanssa. Projektin rahoittaa Tradeka.

 

Projektin kohderyhmänä ovat sekä ikäihmiset että lapset ja nuoret. Yhteistyökumppaneiksi haetaan ikäihmisten toimintaa toteuttavia järjestöjä, mutta toiminta on avointa kaikille. Projektin tavoite on siirtää taitoja ja tietoja sukupolvelta toiselle ja lisätä sukupolvien välistä oppimista. Lapsille, nuorille ja ikäihmisille järjestetään yhteistä toimintaa kerhoissa, leireillä ja yhteisissä tapahtumissa.

Ikäihminen voi eläkkeelle jäädessään olla varsin yksinäinen. Työelämästä pois siirtymisen myötä työkavereiden verkosto poistuu ja työssäkäynnin rytmi voi vaihtua tekemättömyyteen. Aiemmin perheet asuivat samassa taloudessa useamman sukupolven voimin. Nykyisin perheiden asuessa kaukana toisistaan lasten yhteydet vanhempaan sukupolveen ovat vähentyneet. Kuperkeikka luo mahdollisuuden eri sukupolvien kanssakäymiseen ja yhteiseen tekemiseen. Kaikilla ikäihmisillä ei ole lastenlapsia tai lapsilla isovanhempia.

Projektilla vaikutetaan yhteiskunnan ja ympäröivän maailman kehitykseen. Yhdessä toimiminen vahvistaa yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta ja ehkäisee sekä lasten ja nuorten että ikäihmisten syrjäytyaida ja mummimistä.

 Kuperkeikka

  • Lapset ja ikäihmiset tutustuvat ja osallistuvat toistensa arkipäivään.
  • Leivotaan, askarrellaan, pelataan, lauletaan, taiteillaan ja retkeillään yhdessä.
  • Mukaan toimintaan voi tulla omien lastenlasten tai vaikka naapurin lasten kanssa.
  • Leireillä varamummoja ja – vaareja tarvitaan jakamaan muksujen iloja, ja he ovat myös lohduttamassa koti-ikävän yllättäessä.
  • Kerhoissa mummot ja vaarit voivat kertoa siitä, millaista elämä oli ennen vanhaan.

 

Kaikessa toiminnassa ikäihmisillä on mahdollista olla mukana sekä osallistujina että ohjaajina.

Valtakunnalliset tapahtumat

Projekti tulee näkymään vahvasti Nuorten Kotkien vuosittaisissa valtakunnallisissa tapahtumissa. Vuoden 2014 päätapahtuma on KotkaKuntoTapahtuma (KKT) ja vuoden teema on luonto. Vuoden 2015 päätapahtuma on Kotkapäivät ja vuoden teema on aistit. Kuperkeikka-projekti huipentuu 2016 järjestettävään, valtakunnalliseen isovanhempi – lapsi – leiriin. Kyseisenä vuonna teema on yhteisöllisyys.

 

Tule mukaan Kuperkeikkaan ja Kotkatoimintaan!kkt 2012 024

 

Terveisin,

 

Jaana Saarinen
kymi (at) nuoretkotkat.fi
044 359 8670

Julia Uzbjakov
varsinais-suomi (at) vsnk.fi
0400 627 420

Antti Wallenius
pirkanmaa (at) nuoretkotkat.fi
045 895 5895

Kuperkeikkaesite_2015
Kuperkeikka-esittely tulostettavassa muodossa

Kuperkeikka

Jaa sosiaalisessa mediassa: