Kotkapäivät Ahvenanmaalla 17. – 18.5.2014

KP14_facewall_2

Viisi bussia suuntasi niin idästä, keskeltä Suomea kuin etelästä Kotkapäivien viettoon Ahvenanmaalle. 250 nuorta kotkaa vietti kesäisen viikonlopun urheillen ja tutustuen Ahvenanmaan historiaan ja kulttuuriin. Matkalla järjestettiin pienimuotoista ruotsin kielikylpyä eli seurustelu tapahtui molemmilla kotimaisilla kielillä.

Ohjelmassa oli vierailu Kastelholman linnoituksessa ja Merimuseo. Retken aikana saattoi kierrellä Maarianhaminaa ja ihastella idyllistä maaseutua. Yöpyminen tapahtui Ahvenanmaan Urheilukeskuksessa, jossa Nuoret Kotkat oli suurin ryhmä kooltaan kautta aikain. Sänkypaikkoja riitti vain osalle matkalaisista ja ruokailu tapahtui ulkona. Varsinkin pienimmille yksi kohokohdista oli myös paluulaivamatka Viking Gracella.

Nuoret Kotkat on Suomen suurimpia lapsi- ja varhaisnuorisojärjestöjä. Tälläkin kertaa lähtijöitä olisi ollut enemmän, mutta vain nopeimmat saivat paikan. Se kertoo, että Nuoria Kotkia tarvitaan ja toimintaa voidaan kasvattaa.

 -Haluamme kehittyä ja hakea uusia toimintatapoja perinteisten tapojen lisäksi, jotta jäsenemme saisivat vielä enemmän järjestöstämme. Ensi kesäksi yritämme järjestää kielikylpyleiriä Ahvenanmaalle. Lapset, nuoret ja aikuiset virkistäisivät ruotsin taitojaan. Parhaiten kielitaito tarttuu, kun toimitaan arjen askareissa, leikitään ja ollaan yhdessä. Tällöin ei tarvita täydellistä sanajärjestystä, ett ja en voivat mennä sekaisin. Kynnys puhua on saatava matalaksi. Leirimuodossa se onnistuisi hyvin, kertoo Päivi Lipponen.

 -Tämä on suorastaan kutsu yhteistyöhön kaikille meidän ruotsia taitaville ja äidinkielenään puhuville jäsenillemme, jotta saamme kielikylpyleirin järjestettyä yhdessä. Toivomme, että myös ruotsinkieliset sisarjärjestömme innostuvat ja Ruotsistakin haluttaisiin matkustaa Ahvenanmaalle. Juhlapuheet on pidetty, nyt on juhlimisen aika, sanoo Päivi. 

 -Nuoret Kotkat on kansainvälinen järjestö ja ensi kesänä järjestämme myös suomalais-kiinalaisen leirin eli kiinan kielen kielikylpyä ja kulttuuria on luvassa. Leiri oli tarkoitus järjestää jo tänä vuonna, mutta 100 kiinalaista tulijaa eivät saaneet enää Finnairilta matkalippuja, Päivi kertoo.


mkm

mkm 4

Mkm 3

Mkm 2

Mkm 1

mh 4

MH 3

MH 2

kastelholm 1

Kastelholm kastelholm 7

kastelholm 6 kastelholm 5

kastelholm 4
IDC 2

IDC 1

Avajaiset 5
Avajaiset 3

kastelholm 7

Jaa sosiaalisessa mediassa: