Liiton vertsukoulutus 25.-27.10. Helsingissä

Pilviseen Helsinkiin kerääntyi 45 nuorta liiton vertsukoulutukseen. Perjantai-ilta alkoi kokoontumisella Allianssi-talolla, jossa nautimme herkullista iltapalaa. Jälkkäriksi nopeimmat ja nälkäisimmät saivat suklaamoussea.

Illalla tutustuimme toisiimme Lapset äänessä – hankkeen projektipäällikkö Jussi Perämäen johdolla. Lapset äänessä – hanke on lapsen oikeuksia ja osallisuutta edistävä hanke ja näitä aiheita tulevat
vertsut työstivät myös viikonlopun aikana.

vertsukurssiLauantaiaamupäivä meni mukavasti KIPU-projektin nuorten vetämissä työpajoissa ja iltapäivällä paneuduttiin osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Kaikki vertsut olivat aktiivisesti ja innokkaasti mukana työskentelyssä ja saimme kuulla hienoja mielipiteitä ja ajatuksia. Päivän päätteeksi matkasimme Herttoniemeen rannan nuorisotalolle iltaruoalle. Matkustukseen toi oman mausteensa jännitys siitä, mahdummeko kaikki samaan raitiovaunuun.

Sunnuntaina aurinko valaisi aamun ja kaikki pääsivät tutustumaan ”Osallistumisen tikkaisiin” ja miettimään, mitä tasoja osallistumisesta löytyy. Jälkeen työskentely oli tarmokasta ja tuottavaa. Kotimatkalle lähdettiin lounaan jälkeen hyvillä mielin ja hymyssä suin. Illan päätteeksi EVS Ellie leikitti vertsuja Wood Craft Folk:sta tuliaisinaan tuomilla leikeillä.

Heidi ja Timo

Koulutustyöryhmä

Jaa sosiaalisessa mediassa: