KIPUlaiset

Nuorten omassa KIPU- projektissa on aktiivisesti mukana 15 nuorta. He haluaisivat esittäytyä teille.

 

Essi-Elisa Innanen, 17vuotta.

Essi-Elisa Innanen, 17vuotta.

Moikka!

Olen Esme aka Essi-Elisa. Tulin KIPU-projektiin mukaan oppiakseni uusia asioita, tutustuakseni uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea kyetäkseni kitkemään kiusaamista ja syrjintää ympäriltäni. Olen oppinut projektin aikana mm. millaista syrjintä voi olla ja miten siihen tulee suhtautua. Sana jota en itse koe loukkaavaksi voi silti loukata jotain muuta.

 

Netta Kylä-Junnila, 18v.

Netta Kylä-Junnila, 18v.

Olen projektissa mukana, sillä projektin aihe on ajankohtainen. Aijon myös käyttää hyväkseni tietoja joita olen oppinut. Olen oppinut kaikenlaista, esim. mitä kaikkea käsitteet kiusaaminen ja syrjintä tarkoittaa. Odotukseni projektilta olivat korkealla ja se vastasi odotuksiani. Projektin vetäjämme ovat myös mukavia ja ihania! Parasta projektissa on ollut se, että me nuoret olemme olleet aktiivisesti mukana kaikessa, emmekä ole vain istuneet paikoillamme. Projektiryhmä on myös aivan mahtava! Kaikki ovat kavereita keskenään ja on aina aivan mahtavaa nähdä heitä uudestaan!

Emma Ovaska, 17v.

Emma Ovaska, 17v.

Olen Emma, 17 vuotias lukiolainen Vantaalta. Lähdin projektiin mukaan aktiivisella asenteella, mikä on pysynyt hyvin mukana, kiitos loistavan projektiryhmän jossa yhtestyö toimii. Jo tähän mennessä odotukseni ovat täyttyneet; asioista on keskusteltu ja uusia näkökumia on syntynyt. Haluan olla mukana ehkäisemässä kiusaamista ja syrjintää, mikä on sinun kantasi?

 

Sanni Moilanen, 15v.

Sanni Moilanen, 15v.

Moi! Mun nimi on Sanni, oon 15 vuotta ja asun Heinolassa. Halusin projektiin mukaan, koska mun mielestä kiusaaminen on tosi vakava asia ja haluisin olla mukana miettimässä miten sitä sais vähennettyy. Meidän projekti ryhmä on mun mielestä täynnä mahtavia ihmisiä, joiden kanssa on mukavaa miettiä ja jakaa ajatuksia eriasioista.

Tiia-Mari Hellsten, 16v.

Tiia-Mari Hellsten, 16v.

Oon Tiia-Mari Hellsten 15v. kymin kotkista. Oon KIPU-projektis mukana koska miu mielestä kiusaamiseen pitäs puuttu aina, oli se nimittelyy tai jotai vakavampaa. Toivon et projektin avulla pystyttäs jotenki auttaa kiusattuja tulevaisuudes ja et täst ois oikeesti hyötyy.

 

Iina Virtanen, 15v.

Iina Virtanen, 15v

 

Moi! Oon Iina 14 vuotta ja asun Espoossa. Projektissa oon mukana, koska haluaisin olla mukana vähentämässä kiusaamista leireillä, niinkuin vapaa- ajallakin. Projekti ryhmä mun mielestä on aivan mahtava! Siellä on helppo ilmasta omat mielipiteet ja kaikki pystyy työskentelemään helposti yhessä.

Projektissa parasta on ollut saada tutustua uusiin ihmisiin sekä oppia, miten kiusaamista ja syrjimistä voisi vähentää!

 

Lyyli Vulkko, 15v.

Lyyli Vulkko, 15v.

Heips!

Olen Lyyli, ammattikoulun luokkaa suorittava värikäs, iloinen ja varsinkin koirarakas persoona. Kipu-projektiin lähdin oikeastaan ihan sattumalta mukaan, en alkuun edes tiennyt mitä me aiomme tässä projektissa edes tehdä, mutta olin jos silti innokkaana lupautunut mukaan. Projektin myötä olen oppinut hyödyntämään enemmän omia kokemuksiani ja taitojani. Myöskin tietotaitoni on projektin mukana karttunut, ja tulee vielä varmasti karttumaan lisää.  Projekti ryhmämme on mielestäni ollut suhteellisen iloinen ja ryhmähenkinen alusta saakka, vaikka olimmekin toisillemme aluksi tuntemattomia. Oma roolini projektissa on ehkä sellainen pieni ilopilleri joka jaksaa aina hymyillä ja tsempata muita! Odotan että projektimme ja sen idea tulisi tunnetuksi, ja niitä pieniä onnistumisen hetkiä kun joku meitä kuunteleva tajuaisi, ”Hei, noi puhuu ihan asiaa..”  Ja niitä iloisia hetkiä tämän ryhmän ja muiden ihmisten kanssa jotka tämän projektin merkeissä tapaan!

Jasmin Ketola, 18v.

Jasmin Ketola, 18v.

 

Tervehdys! Nimeni on Jasmin ja olen aika lailla sinnetänne kirmailevaa persoonaa. Olen KIPU-projektissa mukana, koska haluan mummona kertoa lapsenlapsilleni kuinka olin mukana lasten koulukiusaamista ehkäisevässä projektissa mahtavien ihmisten kanssa ja kuinka projektimme on tuottanut tulosta, mikä näkyisi vielä monta sukupolvea. Projetki tulee olemaan varmasti haastava, mutta odotukseni ovat aurinkoiset!

Jukka Sanden, 17v.

Jukka Sanden, 17v.

Moi!

Olen Jukka ja olen huomannut että olen projektin aikana oppinut uusia asioita ja erilaisia näkemyksiä. Lähdin mukaan projektiin, projektityöntekijä sai ylipuhuttua ja koska minulla on kokemusta kiusaamisesta. Aion käyttää projektissa opittuja asioita hyvödyksi tulevaisuudessa. Odotukseni tai tavoitteeni projektin suhteen ei aluksi olleet kovin korkealla ja toivoin että oppisin uusia asioita ja että pääsisin mukaan ryhmään. Projektissa parasta on ollut ryhmähenki ja muut KIPUlaiset. Se kuinka paljon kiusaamista todellisuudessa tapahtuu ja kuinka siihen pyritään puuttumaan on yllättänyt minut.

Johanna Jäppinen, 16v.

Johanna Jäppinen, 16v.

Moro vaan kaikille !

Oon Johanna 16 v. amiksen ekaa vuotta käyvä lähihoitaja opiskelija. Asun tällä hetkellä Lappeenrannassa ja kuulun Kymen kotkiin.

Lähdin projektiin mukaan innostuneena mutta hieman tietämättömänä mitä projekti tois tullessaan. Oon kuitenki tyytyväine ku lähin tähä mukaa ja toivon et tää projekti sais vähennettyy kiusaamista, syrjintää, rasismia ja niin edelleen.

Mei KIPU-porukka on iha huippu ja näitte ihmisten kaa on helppo tulla toimee ja työskennellä erilaisissa tehtävissä. Parasta täs projektis on tähä mennes ollu se ku oon saanu tutustuu kaikkii näihi mahtavii ihmisii !

Jaa sosiaalisessa mediassa: