KIPU -hanke 2012-2013 on päättynyt

KIPU -hankelaisen mietteitä hankeajasta

 

“Puolitoista vuotta kestänyt kipu projekti alkaa olla lopuillaan. Oon aikas ilonen että ylipäätänsä lähdin koko juttuun mukaan, oon oppinu tosi paljon taitoja joita tarvii arkisissa tilanteissa, esim koulussa. Olemme nähneet KIPU porukan kanssa suht säännöllisin väliajoin ja meistä on muodostunut tiivis ryhmä jossa kaikki tulevat toimeen keskenään.

Alun perin ei oikeestaan ollut hirveesti hajua siitä mitä me ollaan konksreettisesti tekemässä, aattelin että me istutaan ja kirjoitetaan muistiinpanoja kun joku kertoo meille kiusaamisesta. Luojan kiitos, näin ei kuitenkaan ollut. Ensimmäisen puolen vuoden aikana meidän oli tarkoitus valmistautua henkisesti siihen että meidän tarkoitus on opettaa lapsille ja nuorille mitä kiusaaminen on ja miten siihen puututaan. Ensin meidän piti tietysti vähän perehtyä asiaan. Kesällä vedimme leireillä työpajoja joissa pääteemoina olivat kiusaaminen, syrjintä, tasa-arvo yms.

Mun omasta mielestä koko projektin huippukohta oli kun kuuli että joku oli oikeasti sisäistänyt sen että jokainen tulee eri lähtökohdista. ”

-Ezme

Jaa sosiaalisessa mediassa: