Nuorisokongressi 1.-3.9.

Nuorten Kotkien nuorisokongressi pidetään 1.-3. syyskuuta Jyväskylässä.

Nuorisokongressilla on oma erityinen tehtävänsä Nuorten Kotkien tapahtumien joukossa: nuorisokongressi toimii Nuorten Kotkien alle 18-vuotiaiden jäsenten äänenä ja edustajana. Nuorisokongressissa jäsenet pääsevät ottamaan kantaa ja linjaamaan Nuorten Kotkien toimintaa tuleville vuosille. Kongressissa keskustellaan myös siitä, millaisia tavoitteita Nuorilla Kotkilla pitäisi olla yhteiskunnassa – Suomessa ja maailmassa.

Samalla kongressissa harjoitellaan yhdessä työskentelyä yhteisten asioiden edistämiseksi. Demokraattiseen päätöksentekoon käytännössä tutustutaan vierailemalla SDP:n puoluekokouksessa, joka on käynnissä Jyväskylässä samaan aikaan.

Nuorisokongressiin voi osallistua jokainen Nuorten Kotkien alle 18-vuotias jäsen, joka on valmis ottamaan osaa yhteiseen työskentelyyn viikonlopun ajan toisten nuorten kanssa Nuorten Kotkien yhteisistä asioista.

Tapahtuma alkaa Jyväskylässä perjantaina 1.9. noin klo 17 ja päättyy sunnuntaina 3.9. noin klo 14.

Osallistumismaksua tapahtumasta ei peritä. Matkat tapahtumaan järjestetään osallistujille Nuorten Kotkien matkustusohjesäännön mukaisesti. Paikan päällä tarjotaan ruokailu ja hostellitasoinen majoitus. Kongressiin on ilmoittauduttava osallistujaksi omaan piirijärjestöön viimeistään 18.8..

Nuorisoedustajat valitaan nuorisokongressissa

Nuorisokongressi myös valitsee uudet neljä nuorisoedustajaa nuorten ääneksi Nuorten Kotkien edustajistoon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Nuorisoedustajat toimivat siltana lasten ja Nuorten Kotkien päätöksentekoelimien välillä ja tuovat puheenvuoroissaan esiin lasten ja nuorten toiveita ja tarpeita. Luvassa on antoisa pesti, johon jokaisen kiinnostuneen vertsuikäisen (13-17 vuotiaat) kannattaa rohkeasti hakea! Tehtävässä toimiessa on lupa oppia. Nuorisoedustajaksi hakemiseen ei vaadita aiempaa kokemusta. Riittää, että on valmis tekemään yhteistyötä lasten ja nuorten kanssa ja olemaan mukana Nuorten Kotkien kehittämisessä.

Lisätietoja tapahtumasta ja nuorisoedustajien työskentelystä: toimisto(at)nuoretkotkat.fi.