Nuoret Kotkat 80 vuotta -juhlapäivä 11.11.2023

Tervetuloa juhlimaan Nuorten Kotkien 80-vuotisjuhlaa, jota vietämme kaksiosaisen tapahtuman merkeissä 11. marraskuuta 2023 Kongressikeskus Paasitornissa Helsingissä.

Juhlaseminaari “Turvallista lapsuutta rakentamassa” klo 12.00 – 16.00 tarkastelee lasten hyvinvoinnin ajankohtaisia kysymyksiä ja Kotka-liikkeen paikkaa lasten kanssa ja heidän puolestaan tehtävässä työssä. Aiheet käsittelevät niin lasten ohjaamista ja Kotka-toimintaa kuin laajemminkin sitä yhteiskuntaa jossa lapset kasvavat. Ohjelmassa ovat seuraavat otsikot:

  • Lasten harrastustoiminta mielenterveyttä tukemassa
  • Lapsen oikeus turvalliseen asuinympäristöön – miten se toteutuu?
  • Koronan lapset? Millaista lapsipolitiikkaa Suomessa tarvittaisiin nyt?
  • Nuoret Kotkat 80 vuotta – mikä on tehnyt Kotkista erityisen?

Seminaarissa kuullaan muun muassa Helsingin apulaispormestari Johanna Laisaarta, joka aiemmin vastasi kansallisen lapsistrategian prosessista, Mieli ry:n asiantuntija Riikka Nurmea sekä Nuorten Kotkien veteraanipääsihteeri Ilpo Rossia. Seminaarissa tarjotaan kahvi.

Klo 18.00 alkaa iltajuhla, jossa juhlitaan liikkeen historiaa ja Kotka-toimijoiden tekemää työtä. Kotkamuistojen lisäksi kuullaan musiikkia. Kesän Yhessä-leirillä kuultiin ensiesityksenä uudistettuja kotkalauluja johdattamassa siihen mistä liikkeessä on kyse – nyt nämä laulut voi kuulla Paasitornin lavalla, laulajina Leila Tanskanen ja Soili Sirenne, säestäjänä ja sovittajana Armi Haatanen. Juhlassa tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen. Juhlapuheen pitää eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov.

Lasten ja nuorten kanssa aloitimme juhlinnan jo toukokuussa, joten tämä tapahtuma on suunnattu yli 18-vuotiaille: Nuorten Kotkien aikuisille ohjaajille ja vapaaehtoisille sekä järjestömme veteraanitoimijoille ja yhteistyökumppaneille.

Juhlapaikka

Sekä juhlaseminaari että iltajuhla järjestetään Kongressikeskus Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5, Helsingin Hakaniemessä.

Hinta

Juhlaseminaariin osallistuminen on maksutonta. Iltajuhlaan osallistumisesta laskutamme illalliskortin hinnan seuraavasti:

80 € – Nuorten Kotkien ohjaajat, vapaaehtoiset ja muut jäsenet

160 € – Muut vieraat (mm. yhteistyökumppanit, avecit)

Majoitus

Juhlavieraiden on mahdollista varata omakustanteinen majoitus juhlapaikan yhteydessä sijaitsevasta Scandic Hotel Paasista Nuorten Kotkien kiintiöstä. Tämä tapahtuu joko

Matkat

Nuorten Kotkien jäsenille korvataan matkat tapahtumaan järjestön ilmoittautumis- ja matkustusohjesäännön mukaisesti eli pääsääntöisesti halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan tai yhteiskuljetuksin.

Ilmoittautuminen

Nuorten Kotkien ohjaajat, vapaaehtoiset ja muut jäsenet: ilmoittautuminen omaan piirijärjestöön viimeistään 12.10.2023.

Muut vieraat: ilmoittautuminen tämän verkkolinkin kautta viimeistään 12.10.2023.