Antirasismikoulutus vapaaehtoisille 25.2.

UUSI AIKA! ILMOITTAUDU 20.2. MENNESSÄ!

Järjestämme Nuorten Kotkien vapaaehtoisille antirasismikoulutuksen lauantaina 25.2.2023 klo 13-17. Koulutus järjestetään hybridinä. Koulutukseen voi osallistua paikan päällä Nuorten Kotkien toimistolla Helsingissä (Haapaniemenkatu 14) tai etäkoulutuksena Teamsissä. Kouluttajana toimii Javiera Marchant Aedo. Koulutus on osallistujille maksuton!

Antirasismikoulutuksessa käsitellään aihetta alustuksen, keskustelun ja yksilö- ja/tai ryhmätehtävien avulla, sekä käydään läpi konkreettisia tapoja toimia yhdenvertaisuutta edistävällä tavalla. Koulutus räätälöidään meille järjestömme toiminta ja toiminnan kohderyhmä huomioiden. Koulutukseen osallistumiseen ei tarvita aiempaa tietoa, koulutusta tai osaamista aiheesta. Kouluttaja lähtee siitä oletuksesta, että koulutuksen aihe ei ole kaikille tuttu. Esimerkiksi kaikki koulutuksessa käytetyt termit avataan. Koulutus tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella ja oppia aiheesta, joka voi tuntua vieraalta ja vaikealta tai jopa pelottavalta.

Antirasismikoulutuksen järjestämiseen inspiroi erityisesti vertsujen kevään 2022 vaikuttamistyöpajassa esiintuoma toive antirasistisen osaamisen ja ajattelun vahvistamisesta. Tämä on siis koulutus, jonka nuoret toivovat sinun käyvän!

Jos osallistut koulutukseen etänä, osallistuthan alusta loppuun rauhallisesta paikasta käsin, jossa voit keskustella ja keskittyä rauhassa. Kameran käyttö on vapaaehtoista, mutta varmistathan, että voit käyttää ainakin mikrofonia koulutuksen aikana. Tehtäviä varten on hyvä olla käytössä tietokone ja muistiinpanovälineet kannattaa pitää lähettyvillä. Koulutus kestää neljä tuntia ja välissä pidetään tauko/taukoja.

Koulutukseen voi ilmoittauta tällä lomakkeella 20.2.2023 saakka. Ilmoittautuminen on sitova.