Aamu- ja iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoiminta

• turvallinen vapaa-aika lapsille
• työtä ja koulutusta pitkäaikaistyöttömille

Rouva Eeva Ahtisaari nosti aikanaan julkisuuteen suomalaisten lasten yksinäiset iltapäivät. Tämän myötä alkoi pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Sitä järjestävät seurakunnat, kunnat ja järjestöt. Nuoret Kotkat on järjestänyt ap/ip-toimintaa vuodesta 1998.

Aamu- ja iltapäivätoiminta oli aikanaan uusi toimintakokeilu Nuorille Kotkille. Toimintavuosien aikana toiminta on kehittynyt ja laajentunut niin paljon, että siitä on tullut keskeinen osa Nuorten Kotkien toimintaa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan avulla Nuoret Kotkat on lisännyt yhteistyötä muun muassa koulujen, eri viranomaisten sekä muiden järjestöjen kanssa. Nuorista Kotkista on vuosien aikana tullut vahva osaaja iltapäivätoiminnan tuottajana.

Nuoret Kotkat järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa kahden piirijärjestön alueella: Oulussa ja Pohjois-Karjalassa. Toimintaa toteutetaan iltapäivätoiminnan perusteiden mukaisesti yhdessä kuntien kanssa. Toiminnan rahoittamiseksi saamme kunnilta erisuuruisia avustuksia tai korvausta palvelun järjestämisestä. Lisäksi toiminta on osittain vanhempien kustantamaa.

Nuoret Kotkat tarjoaa työntekijöille työn ohessa mahdollisuuden kouluttua alalle. Soveltuvin tutkinto on koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto. Tätä tilaisuutta on käyttänyt jo yli 40 henkilöä, joille monelle tutkinto on ollut ensimmäinen.

Nuorilla Kotkilla on erittäin hyvät kokemukset iltapäivätoiminnasta. Muita kunnan ja kotkajärjestön kumppanuushankkeita ovat toimintatalo Helsingissä sekä lasten liikennepuisto Oulussa.