Common Ground leirimatka Iso-Britanniaan

Yleistä

Vilkkaan leirikesän päätteeksi Nuorten Kotkien Keskusliitto järjestää leirimatkan kansainväliselle IFM-SEI:n ja Woodcraft folkin Common Ground suurleirille. Leiri järjestetään Kelmarsh Hall and Gardens:illa Northamptonissa 29.7.-8.8.2022.

Ilmoittautumisaika päättyi 27.3.2022.

Leirimatkan hinta on 600€. Hinta sisältää matkat, leirimaksun, ruokailut ja leiriohjelman. Kysy omasta kotkaosastostasi mahdollisesta taloudellisesta tuesta leirimatkalle osallistumiseen.

Lento leirille lähtee Helsinki-Vantaan lentoasemalta 29.7. klo 14:05. Paluulento saapuu Helsinki-Vantaalle 8.8. klo 21. Suomen sisäiset matkat lentoasemalle aikataulutetaan ilmoittautumisen päätyttyä. Lontoon ja leirpaikan väliset matkat tapahtuvat bussikuljetuksella.

Ruokailut ja leirialue

Leiri järjestetään Iso-Britannian Northamptonissa Kelmarsh Hall and Gardens nimisellä alueella.

Leiri jakaantuu leirikyliin, joissa majoitutaan teltoissa, ruokaillaan yhdessä ja järjestetään omaa ohjelmaa. Leirillä jokainen osallistuja on mukana leirin järjestelyissä. Leirin ruokailut järjestetään leirikylissä ja ruokailut järjestetään vuoroissa kunkin kylän leiriläisten ja ohjaajien voimin. Ruokalista on kaikille yhteinen ja se on suunniteltu yhdessä lasten kanssa. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut ruokavaliot huomioidaan. Leirillä syödään kolme kertaa päivässä: aamiainen, lounas ja päivällinen.

Piirroskuva leirialueesta

Leirillä on sekä kaikkien leiriläisten yhteistä ohjelmaa, että leirikylissä järjestettävää omaa ohjelmaa. Suuri osa leirin yhteisestä ohjelmasta on nuorten järjestämää. Keskitettyä ohjelmaa järjestetään joka toinen päivä. Yhteisen ohjelman teemoina ovat muun muassa lasten oikeudet, ekloginen kestävyys ja aktivismi. Keskitettyä ohjelmaa järjestetään kaiken ikäiseille osallistujille ikäryhmittäin. Leirikylissä järjestettävä ohjelma on leirikylien itse suunnittelemaa ja järjestämää vapaampaa leiriohjelmaa, kuten leikkejä ja pelejä. Leirikylissä järjestettävän ohjelman päivinä voidaan mahdollisesti tehdä myös retkiä lähialueelle.

Leiripäivien aikataulu englanniksi
Leirin ohjelma englanniksi

Leirillä on vastuuhenkilöitä huolehtimassa muun muassa terveydestä, turvallisuudesta, ruokailuiden logistiikasta ja teknisistä järjestelyistä. Leirillä pyritään huomioimaan esteettömyyskysymykset mahdollisimman laajasti. Esteettömyyteen tai muuhun tukeen liittyvistä tarpeista kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä keskusliittoon, niin voimme varmistaa niiden toteutumisen yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Koronavirustilanne huomioidaan leirin järjestelyissä. Leirin järjestäjät toivovat, että kaikilla, jotka kuuluvat rokotettavaan ikäryhmään, on voimassa oleva, kattava rokotussuoja Covid19 -virusta vastaan. Iso-Britannia on luopunut koronarajoituksista, joten matkustamiseen ei tällä hetkellä liity rajoituksia. Mikäli rajoituksia tulisi ennen matkaa, on matkalle lähtevän tehtävä huolehtia tarvittavista todistuksista. Tiedotamme muutoksista rajoituksissa osallistujia, mikäli niitä ilmenee.

Leirillä noudatetaan Iso-Britannian voimassa olevia suosituksia. Tämä voi sisältää esimerkiksi rokotepassin käytön, maskien käytön ahtaissa sisätiloissa ja koronatestejä.

Ohjelmassa järjestäjät ovat luvanneet huomioida koronaturvallisuuden suunnittelemalla ohjelman pääosin ulkotiloihin, varmistamalla telttojen ja markiisien hyvän tuuletuksen, varmistamalla, että teltoissa ja markiiseissa ei ole liikaa ihmisiä kerrallaan, järjestämällä käsien pesun saippualla ruokailuiden ja WC -käyntien yhteyteen ja tarjoamalla käsidesiä tarpeen mukaan.

Tutustu leiriin sen omilla sivuilla

Instagramista löydät Common Ground leirin nimellä @cgcamp2022