Yhessä – Together 2023

Vietetään kesän 2023 hauskimmat hetket Yhessä! Nuorten Kotkien kansainvälinen leiri kokoaa eri maiden lapset ja nuoret yhteen luonnonkauniiseen Pohjois-Karjalaan Pielisjärven rannalle. Uudet kaverit, monipuoliset kesäpuuhat ja muu mukava odottavat jo! 

Mikä: Yhessä (Together) on Nuorten Kotkien kansainvälinen 80-vuotisjuhlaleiri. Leirille odotetaan 500-1000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Suurleirejä järjestetään viiden vuoden välein. Niistä edellinen oli Osallisuuden saari vuonna 2018. 

Milloin: 24.-31.7.2023 

Missä: Luonnonkauniissa Nuoriso- ja leirikeskus Hyvärilässä Pohjois-Karjalassa Pielisjärven rannalla. Lisätietoja paikasta: https://www.hyvarila.com/ 

Kenelle: Lapsille ja nuorille. Aikuiset ovat tervetulleita leirille ohjaajan ja vapaaehtoisen roolissa (lisätietoja alempana).

Teema: Yhteisöllisyys. Teema näkyy leirin ohjelmassa ja järjestelyissä monin tavoin. 

Ohjelma: Tarkentuu lähempänä leiriä. Perinteisesti suurleirit ovat pitäneet sisällään monipuolista kesäulkoilua, luovaa tekemistä, kiinnostavia työpajoja ja muita mukavia aktiviteetteja. Niitä voi odottaa tälläkin kertaa. 

Käytännön järjestelyt: Leirillä majoitutaan teltoissa leirikylissä. Leirillä tarjotaan kaksi lämmintä ateriaa sekä aamu- ja iltapalat. Kuljetuksista ja muusta tärkeästä tiedotetaan kevään 2023 aikana. 

Kansainvälisyys: Suurleirit ovat iloinen sekamelska kieliä ja kulttuureja. Yhessä-leirillekin odotetaan osallistujia paitsi Suomesta, myös Nuorten Kotkien sisarjärjestöistä muista Euroopan maista ja kenties Euroopan ulkopuolelta. Leirillä pärjää hyvin suomen kielellä, mutta halutessaan pääsee käyttämään myös englantia ja ehkä muitakin vieraita kieliä. 

Hinta: 195 € (sis. ruoat, majoitus ja yhteiskuljetukset kotimaassa) 

Ilmoittautuminen: Omaan piirijärjestöön.  

Some: Löydät leirin Instagramista ja Facebookista nimellä together2023.

Lisätietoja: summercamp(a)nuoretkotkat.fi / heidi.tuhkanen(a)nuoretkotkat.fi

Tulisitko sinä tekemään kanssamme ikimuistoista kotkaleiriä? 

Nurmeksen Hyvärilässä järjestettävä Yhessä-leiri takaa mukavaa yhdessäoloa ja monenlaista tekemistä niin lapsille, nuorille kuin leirin parissa työskenteleville vapaaehtoisille. Etsimme parhaillaan apukäsiä seuraaviin, leirijärjestelyistä vastaaviin työryhmiin:

  • Ruokahuolto vastaa leirin ruokailujen ja ruokatilajärjestelyiden suunnittelusta ja huolehtii, että paikalla on tarvittava kalusto.
  • Tilat ja puhtaus suunnittelee leirikylät ja muun tilankäytön ja organisoi siivousasiat yhdessä vapaaehtoisryhmän kanssa.
  • Kuljetukset koordinoi pitkän ja lyhyen matkan kuljetukset leirille ja sieltä pois niin ihmisille kuin tavaroille.
  • Turvallisuus vastaa leirin turvallisuudesta ja järjestää esimerkiksi valvonnan ja luo turvallisuussuunnitelman.
  • Vapaaehtoiset rekrytoi leirin talkoolaiset ja organisoi työleirin.
  • Markkinointi ja viestintä suunnittelee ja toteuttaa leirin markkinoinnin ja viestii leiristä sitä ennen, sen aikana ja sen jälkeen.
  • Ohjelma ja kansainvälisyys suunnittelee ja organisoi leirin ohjelman ja aikataulut. Lapsille ja nuorille suunnitellaan omat ohjelmansa.

Mihin työryhmistä sinua kiinnostaisi lähteä mukaan? Ilmoita mielenkiinnostasi täällä! Ryhmät aloittavat työskentelynsä vuoden 2022 aikana, mutta mukaan ehtii myöhemminkin. Kussakin työryhmässä toimii tukena liiton työntekijä. Kiitokseksi tarjoamme vapaaehtoisille mm. omat taukotilat ja vapaa-aikaa leirin aikana ja juhlan leirin jälkeen.

Lisätietoja: heidi.tuhkanen(a)nuoretkotkat.fi